Concerten

Voorronde Kleine Prijs Fryslân in Kiehool te Burgum op zaterdag 18 maart, aanvang 20.00 uur.

kpvf Burgum 18 maart 2017

The Lions Den
“The Lions Den“ is een Allround Reggae & Dancehall band die bestaat uit ervaren en gemotiveerde muzikanten. Wij zijn een hecht gezelschap (One-Love), met een gezamenlijk doel: “To make Music and entertain our audience“. Tijdens ons optreden wordt het publiek meegevoerd door diverse Reggae & Dancehall-riddims. De muziek die wij spelen, spelen wij vanuit ons eigen gevoel en creativiteit.
Feral Tides XL
De orkest uitvoering van Feral Tides uit Friesland. De psychedelische orgelrock gecombineerd met blazers, viool en percussie zorgt voor een groots meeslepend geluid, waarmee de band je live meeneemt in een energieke en sfeervolle show. Feral Tides speelde onder andere al op Into The Great Wide Open en in de finale van de Kleine Prijs van Fryslân. De XL uitvoering was al te bewonderen op festivals in de grote zalen van Neushoorn te Leeuwarden en van het Bolwerk in Sneek.
 
Mundo Park
Opgericht in 2010, brengt Mundo Park op 21 april 2017 haar debuutalbum PROMISE OF THE NIGHT uit. Pakkende melodieën, compacte structuren en herkenbare thema’s vormen nog steeds de rode draad, maar de verpakking is veranderd. De uptempo indierock is feller dan ooit en verrijkt met flarden sferische postrock en dance. Luchtigheid en eenvoud gaan hand in hand met bombast en gelaagdheid. In haar eerste bestaansjaren leverde de band met Energy en City On Fire twee singles af. Die brachten de band vier keer live bij 3FM en op Eurosonic, Oerol, en Freeze. Voorprogramma’s van onder meer Annasaid, A Silent Express, Handsome Poets en The Deaf werden verzorgd en de muziek was te horen in twee afleveringen van successerie A’dam E.V.A.
Ninelives
Ninelives is een band met bijzonder veel ervaring in rock en heavy metal. Schitterende solo’s, prachtige refreinen, veelzijdigheid en gewoon ouderwetse ROCK, Ninelives voorziet in alles!
 
Dona B & Daniel Chander
Dona B en Daniel Chander zijn twee artiesten woonachtig in Leeuwarden. Ze uiten zichzelf door te rappen en zingen op eigen gemaakte producties. Hun muziek is een mix van HipHop en Reggae, met hier en daar wat invloeden van jazz, r&b, dancehall en kizomba. Met hun muziek willen ze niet alleen de mensen vermaken maar ook bewust maken van hun kijk op de wereld. De combinatie van beide heren zorgt voor een feelgood vibe met een tintje diepzinnigheid. Dit kan jou tot denken zetten, maar echt tijd om te denken is er niet want de swingende ritmes en hun energieke performance dwingen je haast mee te bewegen!

 

Concerten:
Sinds de tachtiger jaren staat Kiehool bekend als “Metalpodium”. Vele grote en minder grote metalbands zijn de revue gepasseerd en hebben het metalpubliek met hun vaak onnavolgbwaldrockpubliekare grunds en riffs vermaakt. Maar, de tijden veranderen!

Het huidige publiek vraagt niet alleen meer om metal (in al z’n verschijningen), maar ook andere muziekstijlen zouden in Kiehool op de planken moeten komen. Graag komen wij tegemoet aan deze vraag en zo staan er het komende seizoen o.a. Blues-, Jazz-, Rock-a-Billy-, Singer-Songwriter- en Metalconcerten op het programma.

Nu is een metalpodium niet zo maar een poppodium. Wij gaan ons best doen om in de diverse hierboven genoemde genres bands te programmeren. Dit zullen vaak niet meteen hele bekende bands zijn, maar wel bands die garant staan voor een interessante en gezellige muziekavond. Echter, om het werkelijk interessant en gezellig te maken hebben we jou als publiek nodig. We hopen dat je, als publiek, deze nieuwe “muziekweg” van Kiehool een kans geeft. Laat je eens verrassen!

Wil je zelf een concert organiseren?
Bijvoorbeeld je eigen band podiumervaring op laten doen, gezamenlijk met een paar andere bands? Of misschien een reünie organiseren met je band van vroeger? Ook als je zelf geen band hebt, of hebt gehad, kun je een concert organiseren. Bijvoorbeeld als je een bepaalde band graag wil laten optreden of een bepaald muziekgenre in de picture wil zetten. Het is allemaal mogelijk op het podium in Kiehool! Je kunt voor meer informatie contact met ons opnemen of gewoon eens binnen lopen.