Yoga en Mindfulness

Yoga Plus
Yoga Plus is klassiek geschoolde hatha yoga plus de paramedische kennis en ervaring vanuit de oefentherapie Mensendieck. M.a.w. voel je (nog) niet goed je eigen grenzen c.q. mogelijkheden of heb je regelmatig klachten? Bij Jetske leer je ècht te luisteren naar je lichaam. Voor beginners en gevorderden.
Techniek, algeheel bewustzijn, yoga-ervaring en met beide benen op de grond blijven, staan hierbij voorop. Binnen de yogales wordt er gewerkt aan kracht, flexibiliteit, balans, rustige natuurlijke ademhaling en ontspanning.
De Yoga Plus lessen zijn doorlopend en je kan altijd een proefles volgen! Tijden: maandag 10.00 – 11.30 en van  17.30 – 18.30 uur. Op woensdag van 19.00-20.00 uur en van 20.15-21.15 uur.
Info & aanmelden bij Jetske: info@praktijkzeinstra.nl, tel: 06-19358009 en www.praktijkzeinstra.nl.

Stoelyoga – Nieuw! 
(voor ouderen en/of mensen met chronische beperkingen)
Een rustige vorm van Yoga Plus. Voor ieder die niet op de mat (op de vloer) de actieve yogahoudingen kan doen. Stoelyoga is laagdrempelig, licht actief en ontspannend! Op maandag 14.00 – 15.00 uur. Info & aanmelden bij Jetske: info@praktijkzeinstra.nl, tel: 06-19358009 en www.praktijkzeinstra.nl.
Mindfulness – training in groep of 1 op 1
Het doel van de training is: inzicht krijgen hoe onze geest werkt, zo nodig oude overtuigingen los kunnen laten en meer in het Nu Zijn waarbij de geest rustiger en helderder kan worden. Het gevolg kan zijn: vermindering van spanningen en negativiteit die ons beroerd, rusteloos, somber, opgejaagd, of onzeker doen voelen. Vaak overheerst ons denken (hoofdzaken), waardoor we vervreemd raken van ons lichaam en minder goed kunnen voelen. Hierdoor kunnen we sneller in de stress schieten en uit balans raken. Zodra we ons bewust worden van de automatische denkpatronen en de gedachten( 60 a 70.000 gedachten per dag!), kunnen we deze ook weer loslaten en meer innerlijke rust ervaren. De Mindfulness-training van 8 weken is een combinatie van Mindfulness (aandachtsoefeningen) en theorie met ruimte voor uitwisseling van het trainingsproces. Na elke les krijg je praktische huiswerkopdrachten mee met een samenvatting van de les (per e-mail), zodat ook dagelijks geoefend kan worden. Vooral met aandacht bewust en vriendelijk – in het NU – aanwezig zijn, is een proces (mind-training) en voor iedereen weer anders.
De Mindfulness-trainingen zijn op maandag 19.00– 21.00 en op woensdag 15.00 – 17.00. Start Mindfulness-training: 9 en 11 oktober 2017 (bij minimaal 5 deelnemers).
Kosten Mindfulness-training: in groep € 225 of individueel (op een zelfgekozen dag en tijd i.o.): € 400.
Info & aanmelden bij Jetske: info@praktijkzeinstra.nl, tel: 06-19358009 en www.praktijkzeinstra.nl.

Stiltedag op zondag 19-11-2017
~ Een (innerlijke) rustdag voor u zelf ~
De hele dag wordt in stilte met elkaar doorgebracht, zo ook de lunch. Jetske Zeinstra begeleidt u (verbaal) door de dag heen met verschillende ontspannende aandachts-oefeningen vanuit de yoga en de Mindfulness. Zo ervaart u verschillende meditaties in verschillende houdingen, afgewisseld met langzame en rustige yoga-oefeningen en houdingen. De hele dag nemen we alles met milde en vriendelijke aandacht waar en alles wat zich aandient mag er zijn. Op deze manier kan er meer innerlijke rust en ontspanning optreden. Een (innerlijke) rustdag voor u zelf. Deze Stiltedag is een onderdeel van de Mindfulness-training. Echter, ook yoga -en oud-Mindfulness-cursisten e.a. geïnteresseerden kunnen prima meedoen en zijn van harte welkom! Tijd: 10.00 –15.00, kosten € 30,-. Info & aanmelden bij Jetske: info@praktijkzeinstra.nl, tel: 06-19358009 en praktijkzeinstra.nl