Yoga en Mindfulness

Yoga Plus

Yoga Plus is klassiek geschoolde hatha yoga plus de paramedische kennis en ervaring vanuit de oefentherapie Mensendieck. Binnen de Yoga Plus les wordt veel aandacht besteed aan de individuele mogelijkheden van de deelnemer, zo nodig worden de yogahoudingen aangepast of vervangen. Tevens word je begeleid in het leren herkennen en bewaken van je grenzen, zodat je meer op je lichaam leert te vertrouwen. Wanneer je niet zeker weet wat goed voor je lichaam is of je hebt regelmatig klachten kan je bij de Yoga Plus toch verantwoord meedoen. Zo wordt zowel de beginner als de gevorderde deelnemer op een milde manier uitgedaagd om lichaam en geest sterker en soepeler te maken. De Yoga Plus Les is een combinatie van actieve yogahoudingen, ademhaling, bewustwording, inzicht, concentratie en ontspanning. Je leert luisteren naar je lichaam, waardoor stress zoals (spier-) spanningen, perfectionisme, angsten of onzekerheden verminderen. Kortom Yoga Plus geeft harmonie, ontspanning, energie en algehele verbinding! De Yoga Plus lessen zijn wekelijks en je kan altijd een proefles volgen! Tijden: maandag 10.00 – 11.30, 16.00 – 17.00 en 17.30 – 18.30, woensdag 17.30 – 18.30 en 19.00 – 20.00 . Info & aanmelden bij Jetske: info@praktijkzeinstra.nl, tel: 06-19358009 en www.praktijkzeinstra.nl. De lessen worden in het najaar gehouden in Werf8 aan de Opp. van Veenweg.

Mindfulness –
Het doel van de training is: inzicht krijgen hoe onze geest werkt, zo nodig oude overtuigingen los kunnen laten en meer in het Nu Zijn waarbij de geest rustiger en helderder kan worden. Het gevolg kan zijn: vermindering van spanningen en negativiteit die ons beroerd, rusteloos, somber, opgejaagd, of onzeker doen voelen. Vaak overheerst ons denken (hoofdzaken), waardoor we vervreemd raken van ons lichaam en minder goed kunnen voelen. Hierdoor kunnen we sneller in de stress schieten en uit balans raken. Zodra we ons bewust worden van de automatische denkpatronen en de gedachten( 60 a 70.000 gedachten per dag!), kunnen we deze ook weer loslaten en meer innerlijke rust ervaren. De Mindfulness-cursus van 8 weken is een combinatie van Mindfulness (aandachtsoefeningen), Vipassana (inzicht-meditatie: zit – en loopmeditatie)en theorie met ruimte voor uitwisseling van het trainingsproces. Na elke les krijg je praktische huiswerkopdrachten mee met een samenvatting van de les (per e-mail), zodat ook dagelijks geoefend kan worden. Vooral met aandacht bewust en vriendelijk – in het NU – aanwezig zijn, is een proces (mind-training) en voor iedereen weer anders.

De Mindfulness-trainingen van 8 lessen incl. 1 Stiltedag zijn op maandag 19.00 – 21.00 en op woensdag 09.00 – 11.00. Start Mindfulness-cursus: 3 en 5 oktober 2016 (bij minimaal 5 deelnemers). Kosten: € 225. Info & aanmelden bij Jetske: info@praktijkzeinstra.nl, tel: 06-19358009 en www.praktijkzeinstra.nl. De lessen worden in het najaar gehouden in Werf8 aan de Opp. van Veenweg.

Stiltedagen op zondag 30 okt. en 13 nov. 2016  ~ Een (innerlijke) rustdag voor u zelf ~
De hele dag wordt in stilte met elkaar doorgebracht, zo ook de lunch. Jetske Zeinstra begeleidt u (verbaal) door de dag heen met verschillende ontspannende aandachts-oefeningen vanuit de yoga en de Mindfulness. Zo ervaart u verschillende meditaties in verschillende houdingen, afgewisseld met langzame en rustige yoga-oefeningen en houdingen. De hele dag nemen we alles met milde en vriendelijke aandacht waar en alles wat zich aandient mag er zijn. Op deze manier kan er meer innerlijke rust en ontspanning optreden. Een (innerlijke) rustdag voor u zelf. Deze Stiltedag is een onderdeel van de Mindfulness-training. Echter, ook yoga -en oud-Mindfulness-cursisten e.a. geïnteresseerden kunnen prima meedoen en zijn van harte welkom! Tijd: 10.00 –15.00, kosten € 30,-. Info & aanmelden bij Jetske: info@praktijkzeinstra.nl, tel: 06-19358009 en praktijkzeinstra.nl. De lessen worden in het najaar gehouden in Werf8 aan de Opp. van Veenweg.